Toplotne črpalke

Naša ponudba zajema toplotne nizkotemperaturne toplotne črpalke Daikin Altherma LT in visokotemperaturne toplotne črpalke Daikin Altherma HT svetovno priznanega proizvajalca Daikin in toplotne črpalke Slovenskega proizvajalca Termotehnika pod blagovno znamko Kronoterm. Ob nakupu toplotne črpalke vam zagotovimo tudi strokovno montažo celotnega sistema za ogrevanje in hlajenje prostorov.

Toplotne črpalke za ogrevanje in hlajenje prostorov

Toplotna črpalkaBliskovit razvoj toplotnih črpalk sega 20 let nazaj, v dobo velike naftne krize, kjer so mnogi proizvajalci iskali rešitve za zamenjavo fosilnih goriv v drugih izvorih. Eden od odgovorov je bil uporaba odpadne toplote oziroma toplote okolice. Takratne tehnične rešitve in izvedbe toplotnih črpalk niso dale pričakovanih rezultatov glede izkoristka ter so bile z končanjem naftne krize dejansko za daljšo dobo pozabljene.

S povečanjem ekološke zavesti pri potrošnikih ter naraščanjem cen energije, postajajo toplotne črpalke kot energetsko učinkovit in okolju prijazen sistem za ogrevanje in pripravo tople vode, ponovno vse zanimivejše. Z razvojem novih tehnologij, izboljšanjem izkoristka delovanja, zmanjšanjem dimenzij in mase, se uporaba toplotnih črpalk ponovno vrača. Toplotne črpalke nove generacije so znižale mejo delovanja do najnižjih temperatur zunanjega zraka celo do -20 °C. Leta 1978 je bil odnos električne energije in pridobljene toplotne energije 1 : 2, danes pa znaša 1 : 5 in pri določenih izvedbah celo več.

Predvideva se, da bodo toplotne črpalke v bodočnosti predstavljale osnovne ogrevalne naprave na nizkotemperaturnih sistemih.

Najnovejši izračuni in meritve na številnih izvedbah toplotni črpalk so pokazali, da toplotne črpalke porabijo med 34 in 49 % manj primarne energije kot plinski in oljni kondenzacijski kotli. Prav tako se z uporabo toplotnih črpalk zelo zmanjša emisija CO2 in drugih škodljivih plinov, v primerjavi s plinskimi in oljnimi kondenzacijskimi kotli. To zmanjšanje znaša med 31 in 60%.

 

Toplotne črpalke AlthermaToplotne črpalke Mitsubishi

V ponudbi imamo nizkotemperaturne toplotne črpalke Daikin Altherma LT in visokotemperaturne toplotne črpalke Daikin Altherma HT svetovno priznanega proizvajalca Daikin ter toplotne črpalke  proizvajalca Mitsubishi. Ob nakupu toplotne črpalke vam zagotovimo tudi strokovno montažo celotnega sistema za ogrevanje in hlajenje prostorov.

Toplotne črpalke Altherma »

Toplotne črpalke Mitsubishi »

 

 

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete in nastavitve tukaj.